Informatie en foto's klanten douglas hout | Houtzagerij Gelderland - Douglas Houtzagerij Gelderland | balken, rabatdelen en planken

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Informatie en foto's klanten douglas hout | Houtzagerij Gelderland

Eigenschappen douglas hout

Douglas hout is een van de hardste Europese naaldhoutsoorten en na verloop van tijd (drogingsproces) wordt Douglas hout steeds harder.  
De nerf is fijn tot matig grof.
Douglas hout heeft van oorsprong een rood-bruine kleur. Door de mooie vlamstructuur heeft het ook een warme uitstraling. Onbehandeld is de levensduur van Douglas hout minimaal 10 tot 15 jaar en onbehandeld krijgt Douglas hout na verloop van tijd een blauw-grijze tint. Om vergrijzing te voorkomen kunt u een beits of impregneer toepassen.
De kleur van het kernhout is roodbruin, de kleur van het spinthout zal richting het geelachtige gaan.
Op de website wordt enkel gesproken over Douglas hout, zo nu en dan kan er Lariks hout doorgemengd worden (Lariks heeft meer hars, meer splinters en is in het algemeen lastiger te bewerken, is afhankelijk van het gebruik duurzamer door die hars. Door die hars is geschaafd lariks moeilijker te verven, fijnbezaagd gaat al wat beter. Lariks is een boom die 's winters "kaal" is. Douglas blijft binnen mooi roodachtig met licht spint.)

Verwerking douglas hout

Voorboren wordt aangeraden voor bevestiging met schroeven of spijkers. Schroeven met speciale boorpunt zijn in de handel verkrijgbaar.
Douglas hout is goed te verlijmen en goed te verwerken met goed en scherp gereedschap. Anderzijds is het slecht te  buigen.

Toepassingen douglas hout

Douglasbalken zijn door de hoge sterkte en stabiliteit ideaal toepasbaar als staander in diverse constructies. Veelal wordt Douglashout gebruikt voor houtconstructies buitenshuis zoals overkappingen, kapschuren, veranda’s,  pergola’s, gevelbekleding, vlonders, meubels, bruggen en schuttingen.
Binnenshuis is te verwerken als: lambrisering, vloeren, plafonds en wandbekledingen.  

Afwerkingen douglas hout

Dit kan heel gemakkelijk met beits of impregneermiddel. Dit is op olie- of waterbasis verkrijgbaar.


Alle informatie en afbeeldingen op deze site zijn eigendom van Houtzagerij Gelderland. Copyright Houtzagerij Gelderland, alle rechten voorbehouden.
Het is niet toegestaan informatie en/of afbeeldingen van deze site te gebruiken zonder uitdrukkelijke toestemming van Houtzagerij Gelderland. Het is niet toegestaan om informatie en/of afbeeldingen te kopiëren, te bewerken, op te slaan op cd-rom, DVD of welk ander medium dan ook.
All content, images and copyright owned by Houtzagerij Gelderland. All rights reserved. No form of reproduction is allowed, including copying or saving digital image files.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Prachtige terrasoverkapping met gedroogd Douglas Zweeds Rabat. Binnenkant Smoke White om het licht te houden, buitenkant zwart.
Palen 150x150 mm naturel.
Schuurtje met overkapping
Zwaar uitgevoerde overkapping.
Binnenkant naturel, buitenkant zwart geverfd.
Schuur bekleed met gedroogd Douglas Zweeds Rabat in de naturel kleur
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu